Články

ELIMON titulárním partnerem Cyklozávodu

Naše společnost je dlouhodobý partner nejen Cyklozávodu v rámci Milada Tour, ale i výrazný podporovatel ústecké cyklistiky. Pro letošní rok jsme nově titulárním partnerem již 17. ročníku oblíbené akce, proto premiérově ponese název ELIMON Cyklozávod Milada.

Oslavte s námi 20 let s nejvýhodnějším produktem Svěží JISTOTA 24

Slavíme 20. narozeniny s novými cenami produktu Svěží JISTOTA 24. Snižujeme cenu elektřiny a plynu o více než 20%. Smlouvu si mohou noví zákazníci jednoduše sjednat on-line prostřednictvím webového zákaznického portálu. Získat nejlevnější energie je tak snadné!

Chytrý elektroměr – ušetřete díky přehledu o své spotřebě

Chytrý elektroměr je zařízení, které je schopné dálkově průběžně zaznamenávat hodnoty vaší spotřeby a vyhodnocovat je. Podrobný přehled o naměřených hodnotách obdržíte jednou měsíčně na faktuře. Díky chytrému elektroměru budete moci efektivněji využívat elektřinu, což může vést ke snížení celkově odebrané energie a k nižším nákladům, které za energie vydáte. Ideálním řešením pro zákazníka je využít kombinaci chytrého elektroměru a spotových cen (produktu Svěží SPOT). Vzhledem k aktuálnímu vývoji cen elektřiny na trhu mají zákazníci se spotovým produktem v současné době výrazně levnější elektřinu, než zákazníci, kteří mají svou cenu zafixovanou.

Spotové produkty jsou vázány na průběhové měření

Vážení zákazníci, vláda schválila novelu zákona č. 469/2023 o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetickýchodvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon). Od 01.01.2024 se prodlužuje omezení uzavírání smluv s dynamickými produkty pro spotřebitele. Zákazníci z řad domácností (spotřebitelů) mohou uzavírat smlouvy na elektřinu a plyn s cenami podle spotového trhu pouze, pokud mají v den účinnosti smlouvy vybaveno své odběrné místo průběhovým měřením.

Ušetřete s námi na cenách energií

Končí vám smlouva a s tím i výhodná fixace ceny energií u vašeho stávajícího dodavatele? Věnovat pár minut výběru dodavatele energií se vyplatí. Našich zákazníků si vážíme a chceme jim nabízet vždy ten nejlepší produkt. U nás si vyberete, ať už preferujete smlouvu na dobu neurčitou nebo fixaci na jeden či dva roky.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2024

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2024! ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Získejte nejlevnější energie na trhu a bonus až 3 000 Kč za online sjednání

Je to snadné! Kromě nižší ceny energií od nás navíc dostanete bonus až 3 000 Kč na váš účet. Stačí si sjednat smlouvu online prostřednictvím webového zákaznického portálu s produktem Svěží JISTOTA 24.

ERÚ zveřejnil regulované ceny elektřiny a plynu na rok 2024

Energetický regulační úřad (ERÚ) vydal 30.11.2023 Cenové rozhodnutí na rok 2024, kterým se určují distribuční ceny, kdy regulované ceny elektřiny meziročně vzrostou o 65,7 % a u plynu o 38,8 %. Dále se vrací platba za obnovitelné zdroje ve výši 600 Kč/MWh s DPH.

Snižujeme ceny až o 40 % pod vládní strop!

Jsme tu pro vás, a proto snižujeme obchodní ceny elektřiny a plynu výrazně pod vládní strop. Ceny nad vládním stropem u nás tedy nikdo platit nemusí.

O Summer Tour v Praze - Břevnovský klášter

Další zastávka O Summer Tour 2023 je tu! Po vydařené první zastávce v Olomouci nás čeká další a to rovnou v Praze, kde se potkáme již 19. 8. v nádherných prostorech Břevnovského kláštera.

Hudební festival Óčko Summer Tour 2023

Jako již tradičně, tak ani letošní léto nebude výjimkou a hudební televize ÓČKO vyrazí za svými hudebními fanoušky do vybraných českých měst a resortů v rámci Óčko Summer Tour, která navazuje na oblíbený projekt ÓČKO Tour de Park.

Ceny energií klesají. Získejte díky novému ceníku Svěží JISTOTA 24 nejlepší cenu elektřiny a plynu na trhu

Končí vám smlouva a s tím i výhodná fixace ceny energií, u vašeho stávajícího dodavatele? Věnovat pár minut výběru dodavatele energií se vyplatí. Náš nový ceník Svěží JISTOTA 24 si mohou sjednat stávající i noví zákazníci. U nás si stávajících zákazníků vážíme a chceme, aby měli na výběr vždy ten nejlepší produkt.

Ušetřete s námi na cenách energií

Ceny elektřiny a plynu snižujeme pod úroveň vládního stropu. Reagujeme tak na příznivý vývoj cen energií. Vyberte si produkt s výhodnými cenami na 12 nebo na 24 měsíců. Tyto ceníky jsou jak pro stávající, tak i pro nové zákazníky.

Pozastavení nabídek spotových produktů domácnostem

Vážení zákazníci, vláda zakázala nařízením vlády §12a Zákaz sjednání některých smluv se spotřebitelem v mimořádné tržní situaci uzavírat smlouvy na elektřinu a plyn s cenami produktů podle spotového trhu se zákazníky z řad domácností (spotřebitelů), které nemají průběhové měření spotřeby elektřiny nebo plynu. Omezení dle schválené legislativy platí po dobu platnosti zastropovaných cen energií, tedy od 01.01.2023 do 31.12.2023.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2023

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2023! ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Zastropování cen energií

Vláda přichází s další pomocí domácnostem a maloodběratelům v současné energetické krizi. K úspornému tarifu a odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje (OZE) přidává zastropování cen elektřiny a plynu.

Úsporný tarif

Aktuální informace ke státnímu příspěvku na energie. Vaši orientační úsporu si můžete spočítat v on-line kalkulačce.

Rady, jak zvládnou zdražování energií

Stejně tak, jako ostatní dodavatelé i my energie nakupujeme na trzích. Vzhledem k stále trvajícím rostoucím cenám energií musíme na zdražení reagovat zvýšením našich cen, které se týká pouze těch, kterým končí fixace (o této skutečnosti jste byli informování e-mailem).

Akceptace ukončení smlouvy? Dobrý sluha, zlý pán

Na Energetický regulační úřad (ERÚ) se čím dál častěji obracejí spotřebitelé s dotazem, co znamená tzv. akceptace, kterou po nich požaduje dodavatel energií před podpisem nové smlouvy. I když jde z pohledu dodavatelů o pozitivní snahu, jak ochránit spotřebitele, může tento požadavek komplikovat a prodlužovat změnu dodavatele.

Dodáme elektřinu i plyn našim stávajícím i budoucím zákazníkům

Naše společnost ELIMON a.s. chce své zákazníky ujistit, že se nemusí obávat o dodávky energií. Stále jsme spolehlivý a stabilní dodavatel, proto mohou naši zákazníci zůstat klidní.

Pomoc při rostoucích cenách energií

Pokud řešíte finanční problémy díky mimořádnému růstu cen energií nebo jste se ocitli v režimu dodavatelů poslední instance (DPI), připravili jsme pro Vás návod, jak si požádat o pomoc na Úřadu práce ČR.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2022

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2022! ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Informace k prominutí DPH za energie

V říjnu 2021 vydalo ministerstvo financí Rozhodnutí o prominutí DPH z dodávky elektřiny a plynu v období od 1.11. do 31.12.2021.

Prominutí se vztahuje na všechny zákazníky bez rozdílu, tedy na domácnosti i podnikatele, plátce i neplátce DPH.

Mimořádné usnesení vlády ČR

Zdraví našich zákazníků a zaměstnanců je pro nás na prvním místě. Proto v souladu s usnesením vlády ze dne 21.10.2020 uzavíráme všechny naše pobočky pro osobní návštěvy.

Svěží energie EKO - buďte trendy a odebírejte zelenou energii

I s námi můžete odebírat ekologicky čistou zelenou energii. Ochranu životního prostředí držíte ve svých rukou.

Od čtvrtka budou povinné roušky ve vnitřních prostorách budov v celé ČR

Ministerstvo zdravotnictví reaguje na zhoršující se epidemickou situaci a od čtvrtka 10. září zavádí povinné nošení roušek až na některé výjimky ve všech vnitřních prostorách staveb mimo bydliště a ve společných prostorách škol. Nadále také platí celostátní povinnost nosit ochranné prostředky v prostředcích veřejné dopravy. Roušky jsou základní preventivní opatření nejen v souvislosti s COVID-19, ale také v souvislosti s blížícím se obdobím respiračních onemocnění.

Pobočky jsou opět otevřené

Vážení zákazníci, rádi bychom Vás informovali, že od pondělí 18. 5. 2020 pro Vás opět otevíráme naše pobočky. Pobočky Praha, Ústí nad Labem i Brno budou otevřené ve standardní provozní době: Po-Pá 8:00 - 16:30.

Svěží SPOT – aktuální tržní ceny energií pro domácnosti i podnikatele

Transparentní a jednoduché řešení dodávky elektřiny a plynu se smlouvou na dobu neurčitou.

Pozor na energetické šmejdy! Nouzového stavu se nebojí, zneužívají ho

Vážení zákazníci, na základě zveřejněného článku Energetického regulačního úřadu (ERÚ), bychom Vás rádi ujistili, že naše společnost v žádném případě neprovádí tyto praktiky a ctí pravidla obchodníka s elektřinou a plynem a dodržuje tak Etický kodex, který vydal Energetický regulační úřad (ERÚ). Také bychom Vás chtěli požádat, abyste byli obezřetní při domovních návštěvách či telefonátech (bohužel i po telefonu lze odsouhlasit podpis smlouvy, ze které není úniku). V případě, že si nebudete jisti, že Vás kontaktoval náš pracovník, neváhejte se na nás obrátit pro případné ověření. Společnost ELIMON a.s. neprovádí podomní prodej.

Z důvodu ochrany zdraví se převádí veškerá komunikace se zákazníky do elektronické podoby

Vážení zákazníci, od středy 18.03.2020 do odvolání přecházíme na elektronickou korespondenci se zákazníky. Z tohoto důvodu Vám nově budeme faktury zasílat e-mailem. Tímto opatřením reagujeme na výzvu České pošty, která doporučuje omezit návštěvy na všech svých pobočkách.

Mimořádné opatření vlády ČR

Zdraví našich zákazníků a zaměstnanců je pro nás na prvním místě. Proto v souladu s rozhodnutím vlády ze dne 14.03.2020, které pomáhá mírnit dopady šířícího se virového onemocnění dočasně uzavíráme všechny naše pobočky pro osobní návštěvy. Cílem je zamezení osobního kontaktu většího množství osob v uzavřených prostorách.

Pozor na praktiky podomních prodejců energií

Ze zjištění České obchodní inspekce (ČOI) vyplývá, že za loňský rok provedla 52 kontrol a porušení zákona zjistila v 49 případech. Dá se tedy skoro říci, že všichni, kteří lidem podomně nabízeli přechod k jinému dodavateli energií za výhodnějších podmínek, porušili předložením nabídky zákon.

Nové pracoviště Praha

Vážení zákazníci a návštěvníci, dovolujeme si Vám oznámit, že dojde ke změně adresy pražské pobočky. Od 17. 2. 2020 nás najdete na nové adrese: Budova CUBE, Evropská 423/178, 160 00 Praha 6 – Vokovice. S touto změnou nesouvisí změna pracovní doby. S případnými dotazy se obracejte na zákaznickou linku: +420 474 720 240, nebo na e-mail: info@elimon.cz.

Změna adresy pobočky v Praze a dočasně přerušený provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, z důvodu stěhování pobočky na adrese Heyrovského náměstí 288/9, 162 000 Praha 6 – Veleslavín bude v týdnu od 10. do 14. 2. 2020, tato pobočka z technických důvodů uzavřena (v urgentních případech se lze telefonicky objednat). Děkujeme za pochopení a těšíme se na nové adrese!

Výhodnější energie a bonus až 1 000 Kč za online sjednání

Je to snadné! V naší online kalkulačce si spočítejte, kolik s námi ušetříte na energiích. Potom vyplňte smlouvu z pohodlí domova a my už vše zařídíme za Vás. Změna dodavatele Vám zabere jen pár minut.

Odměna 300 Kč za doporučení nového zákazníka

Pevně věříme, že jste s našimi službami spokojeni, a proto jsme pro Vás připravili novou bonusovou akci. Vidíme, že naši společnost rádi doporučujete svým příbuzným a známým. To je pro nás největší odměna, a proto bychom rádi odměnili i my Vás.

Akce pro držitele průkazů ZTP nebo ZTP/P

Držitelé průkazu ZTP nebo ZTP/P mohou u naší společnosti ELIMON a.s. uplatňovat slevu za odebraný plyn či elektřinu ve výši 10 Kč/MWh (bez DPH) dle aktuálního ceníku.

ELIMON a.s. významným partnerem Milada Tour

Naši mílí zákazníci, úvodní akce sportovního seriálu Milada Tour proběhne sice až v únoru, kdy startuje sezonu zimním během Milada Winter Run, ale již nyní Vám můžeme s potěšením oznámit, že se naše společnost pro rok 2020 stává významným partnerem celé Tour.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, upozorňujeme že v pátek 27.12.2019 Vám nebude naše zákaznické centrum z provozních důvodů k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit v týdnu od 30.12.2019. Děkujeme za pochopení.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2020

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2020! ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Právě dnes slavíme 15. narozeniny!

Vážení zákazníci a návštěvníci,

pojďte s námi slavit, právě dnes, přesně před 15. lety (29. července 2004) byla založena společnost ELIMON a.s. Od té doby dodáváme po celé České republice elektřinu a plyn stovkám domácnostem, firmám, obcím a městům.

Euro Tour Prague Paddle Fest

Naši mílí zákazníci, za týden touto dobou Vltavu poprvé rozbouří unikátní paddleboardový závod ze série Euro Tour 2019 jehož je naše společnost generálním partnerem. Euro Tour Prague Paddle Fest bude probíhat 5. - 7. 7. 2019 na střeleckém ostrově v Praze, tedy přímo v centru hlavního města s výhledem na Pražský hrad, Kampu či Karlův most.

Slavíme narozeniny, ale dárky dostáváte vy!

Již 15 let s námi šetříte na energiích a díky tomu si můžete více užívat na dovolené, nebo si koupit něco hezkého pro sebe či rodinu.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, upozorňujeme že od čtvrtka 23. do pátku 24.05.2018 Vám nebude naše zákaznické centrum z provozních důvodů k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit v týdnu od 27.05.2018. Děkujeme za pochopení.

Prožijte díky nám neopakovatelný zážitek

V rámci našeho partnerství na AQUAMARINA DEMO TOUR jsme pro Vás nachystali jedinečnou příležitost! Díky nám se můžete zúčastnit bezplatného testování paddleboardů s výkladem zkušených instruktorů, kteří Vás seznámí se vším, co potřebujete vědět při nástupu na prkno.


Veselé Velikonoce

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám veselé Velikonoce, bohatou pomlázku a spoustu energie do další jarních dnů.

ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2019

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2019! ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Samoodečet k 31.12.2018

Vážení zákazníci a návštěvníci, chtěli bychom Vás informovat o možnosti nahlášení stavu elektroměru nebo stavu plynoměru k 31.12.2018.

Aktualizovali jsme etický kodex obchodníka a ctíme znění ERÚ

Přijali jsme nová pravidla obchodníka s elektřinou a plynem a tím dobrovolně aktualizovali Etický kodex, který vydal Energetický regulační úřad (ERÚ). Náš doposud platný etický kodex je nyní v mnoha ohledech ještě detailnější. Při našem jednání se zákazníky a ostatními obchodníky se zavazujeme řídit pravidly vymezenými tímto Etickým kodexem.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, upozorňujeme že od čtvrtka 06. do pátku 07.09.2018 Vám nebude naše zákaznické centrum z provozních důvodů k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit v týdnu od 10.09.2018. Děkujeme za pochopení.

Ceny energetických komodit nadále rostou

Po stabilním poklesu cen energetických komodit od roku 2011 přišel v loňském roce zlom, přičemž od začátku letošního roku elektrická energie i zemní plyn nadále výrazně zdražují. Velkoobchodní ceny elektrické energie tak za posledních 12 měsíců vzrostly již o polovinu, ceny plynu zhruba o čtvrtinu

Těžba hnědého uhlí v ČR v loňském roce vzrostla

V České republice bylo v roce 2017 vytěženo přes 39 milionů tun hnědého uhlí, tedy o 2,1 % více než v roce 2016. Stoupala zejména těžba tříděného uhlí, kterého se vytěžilo 2,8 milionů tun, o 5,59 % více než v předešlém roce. V případě těžby průmyslového uhlí došlo rovněž k meziročnímu růstu, a to o 1,8 % na 36,5 milionů tun.

One Energy & One Mobile a.s. ukončila své podnikatelské aktivity v oboru dodávek elektřiny a plynu

Operátor trhu odebral společnosti One energy & One Mobile a.s. možnost dále působit na trhu elektřiny i plynu. ELIMON a.s., jako výhradně česká společnost a spolehlivý dodavatel, působící na energetickém trhu již od roku 2004, je tuto chvílí schopna podat pomocnou ruku všem zákazníkům, kteří se najednou ocitli bez dodavatele energií.


Změny ve výši regulovaných plateb v roce 2018

Nový rok s sebou přinesl změnu regulovaných cen za dodávku elektrické energie a zemního plynu, které ve svém cenovém rozhodnutí každoročně stanovuje Energetický regulační úřad.

Krásné Vánoce a šťastný nový rok 2018

Vážení zákazníci a návštěvníci, přejeme Vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný svěží rok 2018!

ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Ujištění společnosti ELIMON a.s.

Reagujeme na automatickou zprávu – Výzva k narovnání bezesmluvního vztahu, která byla chybně zaslána distribuční společností části našich zákazníků, a to bez našeho vědomí.

Důležité sdělení

Dovolte nám se vyjádřit ke vzniklé situaci, ohledně dodávek plynu naší společností.

Uvádíme svěží NOVINKU pro firmy

Zajistěte si aktuální cenu elektřiny a využijte toho, že Vaše cena bude vždy odpovídat vývoji na krátkodobém denním trhu. Jedině hodinový produkt je v současné době, kdy ceny elektřiny rostou, výhodnou alternativou k našim fixním produktům.

Regulované platby za elektřinu v příštím roce zdraží

České domácnosti si v následujícím roce připlatí na regulovaných složkách elektrické energie, zejména na platbě za distribuci. Zatímco v letošním roce domácnosti podle Energetického regulačního úřadu za distribuci platí v průměru 1 244 Kč za odebranou megawatthodinu, v příštím roce má platba vzrůst na 1 295 Kč.

Češi si za plyn v následujícím roce zřejmě mírně připlatí, regulované platby mají růst

Regulovaná složka ceny zemního plynu, kterou v ČR stanovuje Energetický regulační úřad, by mohla podle předběžných odhadů v příštím roce vzrůst o přibližně tři procenta. Regulovaná složka zahrnuje u plynu především poplatek za přepravu a distribuci.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, upozorňujeme že od čtvrtka 05. do pátku 06.10.2017 Vám nebude naše zákaznické centrum z provozních důvodů k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit v týdnu od 09.10.2017. Děkujeme za pochopení.

Prohlášení společnosti ELIMON a.s. týkající se zákazníků společnosti ENWOX ENERGY s.r.o.

Společnost ELIMON a.s. tímto reaguje na sdělení společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. týkající se zřízení zástavního práva k pohledávkám společnosti ENWOX ENERGY s.r.o. a na výzvu, aby zákazníci hradili zálohy za dodávku energie na účet společnosti BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

Česká města svítí elektřinou již 130 let

Vůbec prvním městem na území České republiky, ve které bylo instalováno veřejné elektrické osvětlení celoměstského významu, byl jihočeský Písek. 23. června 1887 František Křižík osvětlil střed města za pomoci obloukových lamp.

ELIMON Ústí MTB CUP pokračoval závodem na Miladě

V minulých dnech se konal u Ústí nad Labem již 10. ročník tradičního cyklozávodu okolo jezera Milada. Tento závod byl určený pro každého, kdo je vášnivým cyklistou, ať se chtěl přímo účastnit nebo být jen fanouškem. I tohoto závodu byla naše společnost hrdým generálním partnerem. Podpořila tak vytvoření svěžích podmínek pro všechny účastníky.

České domácnosti loni zaplatily za plyn méně, elektřina naopak zdražila

Ceny zemního plynu pro české domácnosti v druhé polovině loňského roku oproti roku 2015 mírně klesly. V případě cen elektrické energie byla situace nicméně opačná, a domácnosti si tak oproti předminulému roku musely v průměru mírně připlatit.

Zahájení vzdělávání zaměstnanců

Společnost ELIMON a.s. zahájila realizaci vzdělávacích aktivit projektu.

Změny v distribučních sazbách od 1. dubna 2017

Letošní duben s sebou přinesl změny u vybraných distribučních sazeb pro podnikatele (kategorie C) i domácnosti (kategorie D). Změny nejvíce pocítí podnikatelé a firmy, kteří již nebudou moct nově žádat o přiznání sazby C 35d a C 45d. Domácností se změny dotknou pouze minimálně.

Cyklistický ELIMON Ústí MTB Cup 2017 odstartoval na Střížáku aprílem

Naše společnost ELIMON a.s. podpoří i v tomto roce sérii závodu horských kol. Tento víkend se uskutečnil již 4. ročník závodu horských kol. První závod odstartoval na střížovickém vrchu v Ústí nad Labem, tentokrát nově na přilehlé louce. Díky pořadatelům se podařilo louku připravit na široký a bezpečný start s dlouhou startovací a cílovou dráhou.

Polovina českých domácností topí elektřinou nebo plynem, změna dodavatele může přinést značné úspory

Náklady na energie tvoří nezanedbatelnou část výdajů českých domácností i podnikatelů. Největší část energie spotřebované domácnostmi, zhruba dvě třetiny, připadá na vytápění. Bezmála polovina českých domácností přitom využívá k vytápění elektrickou energii nebo zemní plyn.

Stále větší popularitě se těší zejména plynové kotle, které nabízí pohodlné vytápění domova a přípravu teplé vody.

Stále více lidí či firem šetří díky změně dodavatele energií

Trh s elektrickou energií a zemním plynem v Česku funguje dlouhodobě celkem uspokojivě. Všichni zákazníci od velkých oceláren až po majitele chat a chalup mohou volně přecházet k jinému, pokud možno levnějšímu dodavateli. A poměrně často této možnosti využívají. Jen v loňském roce převedli lidé či firmy k jiné energetické firmě 360 tisíc odběrných míst v případě elektřiny a 204 tisíc v případě plynu.

Úspěšná realizace výběrového řízení

Společnost ELIMON a.s. úspěšně zrealizovala výběrové řízení na dodavatele vzdělávacích aktivit. Výběrové řízení bylo řádně zveřejněno na stránkách Evropského sociálního fondu v sekci Zadávací řízení. Výběrové řízení bylo ukončeno výběrem dodavatele.

Úspěšná realizace výběrového řízení

Společnost ELIMON a.s. úspěšně zrealizovala výběrové řízení na dodavatele vzdělávacích aktivit. Výběrové řízení bylo řádně zveřejněno na stránkách Evropského sociálního fondu v sekci Zadávací řízení. Výběrové řízení bylo ukončeno výběrem dodavatele.

Eco Power Energy přišla o možnost obchodovat s plynem a elektřinou

Operátor trhu odebral společnosti Eco Power Energy možnost dále působit na trhu elektřiny i plynu. ELIMON a.s., jako výhradně česká společnost a spolehlivý dodavatel, působící na energetickém trhu již od roku 2004, je tuto chvílí schopna podat pomocnou ruku všem zákazníkům, kteří se najednou ocitli bez dodavatele energií. Kontaktujte nás a získejte levnější energie, než jste měli dosud.

Svěží DVOJKA

Chcete odebírat plyn i elektřinu od stejného dodavatele?

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, dne 16.12.2016 a 23.12.2016 Vám nebude naše zákaznické centrum k dispozici. Děkujeme za pochopení.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává paní Ing. Janka PILVEINOVÁ a získává Lamart sada nožů BAMBOO. Výherkyni srdečně blahopřejeme.

Cena elektřiny a plynu na burzách roste

V posledních letech elektřina i zemní plyn zlevňovaly. Podle aktuálního vývoje na energetických burzách, ale obě komodity zdražují. Právě v tomto období energetické společnosti nakupují elektřinu a zemní plyn na energetických burzách. Cena, kterou tak mohou nabídnout odběratelům, záleží mimo jiné právě na výhodnosti tohoto nákupu. Ve druhém čtvrtletí letošního roku plyn i elektřina zdražily oproti cenovým minimům v prvním kvartálu asi o 30 procent.

Jsme oficiálním partnerem projektu Miss Czech Press 2016

K soutěži krásy neodmyslitelně patří nejen krásné ženy, dokonale padnoucí oblečení a oslnivé šperky, ale je důležité mít i dostatek svěží energie. A jelikož my ji umíme již několik let dodávat všem našim spokojeným zákazníkům, nesmíme u takové události, jako je projekt Miss Czech Press 2016, samozřejmě chybět! Stali jsme se proto jejím oficiálním partnerem.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, upozorňujeme že od čtvrtka 08. do pátku 09.09.2016 Vám nebude naše zákaznické centrum z provozních důvodů k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit od 12.09.2016. Děkujeme za pochopení.

Novinky ze světa ELIMON a.s.

I nadále naše společnost klade velký důraz na spokojenost svých zákazníků, a proto jsme pro Vás právě dnes otevřeli novou pobočku v Brně. Bude sloužit domácnostem, živnostníkům, ale i firemním zákazníkům k vyřizování záležitostí spojených s dodávkou energií. Naši obchodní manažeři Vám ochotně pomohou se všemi náležitostmi, které jsou spojené se změnou dodavatele energií a také Vám rádi pomohou nalézt možné úspory v samotné spotřebě elektřiny a zemního plynu.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává slečna Martina ŠŤASTNÁ a získává tyčový mixér ETA. Výherkyni srdečně blahopřejeme.

Nové tarify elektřiny mají být sociálně citlivější a více šité na míru

Poté, co svým návrhem na změnu v tarifech elektřiny vyvolal Energetický regulační úřad (ERÚ) počátkem roku vlnu nevole veřejnosti i politiků, před kterou musel kapitulovat, volí nyní opatrnější přístup. Zohlednit chce například specifické odběratele i sociálně slabší domácnosti. Na vypracování nových tarifů má čas do roku 2018.

Spokojenost zákazníka byla a vždy bude prioritou naší společnosti

Společnost ELIMON a.s. si zakládá na dodržování Etického kodexu obchodníka v energetických odvětvích vydaným Energetickým regulačním úřadem. ELIMON a.s. byl vůbec prvním obchodníkem, který se k dodržování kodexu dobrovolně přihlásil.

Cyklozávod Milada 2016

V minulých dnech se konal u Ústí nad Labem tradiční cyklozávod Milada. Tento závod byl určený pro každého, kdo je vášnivým cyklistou, ať se chtěl přímo účastnit nebo být jen fanouškem. I tohoto závodu byla naše společnost hrdým generálním partnerem. Podpořila tak vytvoření svěžích podmínek pro všechny účastníky.

Nová distribuční sazba D57d

Cenové rozhodnutí ERÚ č. 8/2015 zavedlo od 1. dubna 2016 novou distribuční sazbu D57d. Zavedením nové distribuční sazby zároveň omezuje přiznání stávajících distribučních sazeb D35d, D45d, D56d.

Další ze série závodů Ústí MTB ELIMON Cupu

Naše společnost ELIMON a.s. podpořila sportovní víkend v Ústí nad Labem v letním kině s názvem UL-LET dětem. Proběhl zde také další závod ze série Ústí MTB ELIMON Cupu XC jezdců a českého poháru v trialu. Trialisté předváděli své umění na umělých překážkách a nejen děti, ale i jejich rodiče se bavili. I když počasí bohužel nepřálo, ani velkým ani malým závodníkům to nevadilo. Těšíme se na další závody a všem přejeme slunečné a svěží nadcházející dny.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává pan LEDERER Vladimír a získává Krups Nescafé Dolce Gusto. Výherci srdečně blahopřejeme.

Přebor vysoké školy UJEP v cyklistice

V minulých dnes se v Ústí nad Labem uskutečnil historicky první přebor vysoké školy Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. Naše společnost byla hrdým partnerem tohoto závodu a jsme rádi, že můžeme vnášet naší svěží energií i do světa sportu.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává paní SEDLÁKOVÁ Eva a získává dárkovou sadu nožů - BANQUET Prisma Bianca5. Výherkyni srdečně blahopřejeme

Výherci soutěže o vstupenky

Gratulujeme šťastnému výherci dvou vstupenek na koncert kvarteta 4TET do Soběslavi, kterým se stává pan HELMUT Bartoš. Další dvě vstupenky, tentokrát na koncert Jakuba Smolíka vyhrává pan MARTÍNEK Jaroslav.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává pan Mgr. MACH Vladimír a získává pánev Lamart. Výherci srdečně blahopřejeme.

Vyhlášení výherce soutěže Svěží DÁREK

I nadále odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK dalšího výherce, kterým se stává paní DVOŘÁKOVÁ Michaela a získává dárkovou sadu parfémů - Guess Seductive. Výherkyni srdečně blahopřejeme.

Vyhlášení prvního výherce v rámci soutěže Svěží DÁREK

I v letošním roce odměňujeme naše spokojené zákazníky, a proto jsme vylosovali v rámci akce Svěží DÁREK prvního výherce, kterým se stává pan VOŠAHLÍK Rudolf a získává tyčový mixér Orava. Výherci srdečně blahopřejeme.

Platby za elektřinu se mají odvíjet od velikosti jističe, ne od spotřeby. ERÚ spustil kalkulačku

Energetický regulační úřad (ERÚ) chce, aby se k plánovaným novým tarifům v elektřině vyjádřili sami lidé, řekla předsedkyně úřadu Alena Vitásková. Úřad proto spustil webové stránky, kde si mohou zájemci spočítat, jaký dopad pro ně bude změna mít, a zaslat úřadu případné připomínky.

Vyhlášení výherce prosincové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává pan Ing. NEZVEDA Radek a získává meteostanici HYUNDAI WS 2244M. Výherci srdečně blahopřejeme.

Vyhrajte Svěží DÁREK po celý rok 2016

Vánoce jsou již za námi, ale my rozdáváme dárky po celý rok 2016. Každý měsíc budeme losovat jednoho stávajícího a jednoho nového zákazníka, kteří od nás obdrží skvělý Svěží DÁREK.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci a návštěvníci, dne 31.12.2015 Vám nebude naše zákaznické centrum k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit od 04.01.2016. Děkujeme za pochopení.

Ušetřete za energie a vyhrajte Svěží DÁREK

Odebírat Svěží energie se vyplatí! Nejen že ušetříte až několik tisíc korun ročně, ale navíc můžete každý měsíc vyhrát hodnotné ceny.

Regulované ceny za distribuci energie na rok 2016 jsou zveřejněny

Regulované ceny za distribuci energie byly na rok 2016 zveřejněny ve Věstníku ERÚ. Tato složka ceny energie je regulovaná státem, nejedná se o změnu ceny za dodávku energie.

Vyhlášení výherce listopadové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává pan HINZ František a získává zahradní vysavač Fieldmann FZF 4020-E. Výherci srdečně blahopřejeme.

ELIMON nemá žádné daňové nedoplatky

Vážení zákazníci a návštěvníci, v souvislosti s aktuálním děním v energetickém sektoru a šetřením daňových nedoplatků některých dodavatelů energií, bychom Vás chtěli informovat, že naše společnost nemá žádné daňové nedoplatky.

Opět jsme získali ocenění SPOLEHLIVÁ FIRMA od informačního portálu Živéfirmy.cz

Společnost ELIMON a.s. jde i nadále vstříc svým zákazníkům, a proto je pro své zákazníky především partnerem, kterému můžou věřit a mohou se na něj vždy spolehnout. Naše společnost nadále rozšiřuje spektrum informačních kanálů, zpřístupňujících kontakty a potřebné údaje.

Nové internetové stránky

Vážení zákazníci a návštěvníci. Spustili jsme pro Vás nové internetové stránky.

Naším cílem bylo vytvořit přehlednější, uživatelsky příjemnější internetové stránky, které nyní přinášejí hlavně snadnou orientaci pro návštěvníka.

Šetříte v bytě teplem? Od ledna si připlatíte za to, co sami neprotopíte

Lidé, kteří v zimě šetří teplem, například proto, že je přes zdi dostatečně vytopí sousedé, nebo ti, kdo v bytových domech zbytečně plýtvají teplem, začnou za něj od příštího roku platit vyšší účty.

Vláda rozhodla o prolomení limitů na lomu Bílina. Těžba se zastaví 500 metrů od domů

Limity na těžbu hnědého uhlí na lomu Bílina v Ústeckém kraji budou prolomeny. Jednohlasně se na tom shodla vláda na výjezdním zasedání v Ústí nad Labem. Hranice bude 500 metrů od domů. U lomu ČSA zůstávají limity v platnosti, vláda v tomto případě odložila jednání až na rok 2020. Lom Bílina provozují Severočeské doly z polostátní společnosti ČEZ. Za limity jsou odhadované zásoby asi 100 milionů tun uhlí.

Vyhlášení výherce říjnové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává paní MINCIONE Lenka a získává domácí pekárnu Sencor SBD 1031WH. Výherkyni srdečně blahopřejeme.

Svěží energie na Zlaté přilbě

Jsme dodavatelem svěží energie nejenom do Vašich domácností a firem, ale dodáváme ji i do světa sportu. ELIMON a.s. byl letos marketingovým partnerem plochodrážního závodu Zlatá přilba města Pardubic, který měl již svůj 67. ročník.

Vyhlášení výherce zářijové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává pan BROŽEK Miroslav a získává Genius DVR-GPS. Výherci srdečně blahopřejeme.

Vyhlášení výherce srpnové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce. Paní CAJTHAMLOVÁ Daniela získává svěží zvlhčovač vzduchu Sencor SHF 2001GR. Tým společnosti ELIMON a.s. gratuluje.

ELIMON podporuje handicapované

Naše společnost finančně podpořila další dobrou věc a to již 8. ročník setkání příznivců motorek Keep Respect, jehož podtitul zní „Den všech, pro které se motocykl stal součástí života, láskou i osudem.“ Tato akce se uskutečnila 25. 7. 2015 v Rehabilitačním ústavu v Kladrubech. Hlavním smyslem tohoto setkání zdravých a tělesně postižených je, abychom si my všichni, kteří se pohybujeme v silničním provozu, uvědomili, jaké riziko podstupujeme a chovali se nejen na silnicích k sobě navzájem ohleduplně.

Vyhlášení výherce červencové ceny v rámci soutěže Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává paní GRIMOVÁ Petra a získává odšťavňovač Hyundai JE 337 se svěžím výkonem 500W. Gratulujeme.

Vyhlášení výherce červnové ceny v rámci akce Svěží jedenáctka

Akce Svěží jedenáctka má dalšího výherce, kterým se stává pan SAMEC Petr a získává HANIBAL piknikový batoh s příslušenstvím pro 2 osoby. Výherci srdečně blahopřejeme.

Co dělat, když zkrachuje Váš dodavatel? K panice není důvod, ale může se to hodně prodražit.

Obáváte se, že malého dodavatele elektřiny a plynu spíše zasáhne bankrot, a proto ani úspory z levnějších energií, které vám dodává, nevyváží možné riziko ztráty dodávky elektrického proudu nebo plynu?

Vyhlášení výherce květnové ceny v rámci akce Svěží jedenáctka

V rámci akce Svěží jedenáctka proběhlo losování, na základě kterého vyhrává pan VAIT Luboš, který získává fitness náramek s monitoringem různých aktivit a spánku.

Jednoduchá změna dodavatele energií ušetří až několik tisíc korun ročně

Máme pro nové i stávající zákazníky připraveny dodávky Svěží energie. Díky nim naši zákazníci získají levnou elektřinu i levný plyn a celou řadu dalších výhod, jako například žádné aktivační poplatky, možnost uzavřít smlouvu na dobu neurčitou, online správu zákaznického účtu a prvotřídní zákaznický servis.

Nabídka nových produktů

K stále oblíbenějšímu ePRODUKTU jsme pro Vás připravili kompletní řadu produktů. Pro naše zákazníky jsme na rok 2015 snížili ceny komodity v průměru o 5%.

ELIMON a.s. si nadále udržuje pozici jednoho z nejlevnějších dodavatelů na trhu.

Svěží energie žije v ELIMON

Uplynulo již několik pátků, kdy jsme vstoupili do nového kalendářního roku, který je pro společnost ELIMON a.s. úzce spojen se dvěma jedničkami, které vyjadřují 11 let jejího úspěšného působení na energetickém trhu. ELIMON nabízí kompletní nabídku služeb a přináší svěží energie do vašich domovů.


První výherce lednové ceny

Prvním výhercem lednové ceny – rychlovarné konvice se stal pan Radek Grulich, Brno. Těšte se na další dárky od nás

eProdukt od ELIMONu je na dobu neurčitou úplně nejlevnější

Lze ušetřit, neskočte ale hned prvnímu na lep. Snížíme Vám náklady, lákají dodavatelé
energií.

Losování akce Nabij se svěží energií

Dne 17.12.2014 proběhlo losování cen akce Nabij se svěží energií. Hlavní výhru – 3 měsíce dodávky energie ZDARMA získává paní Beznosková.

Výherce prosincové ceny ELIMON slaví 10. narozeniny

Výhercem prosincové ceny – USB nabíječky se stal pan Zdeněk Pulec, Všestary.

Výherci srdečně blahopřejeme.

Ceny distribuce na rok 2015

Od 1.1.2015 byl v rámci Cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č. 4/2014 ze dne 25. listopadu 2014, o regulovaných cenách souvisejících s dodávkou plynu, upraven počet pásem z 12 na 7. Ceny za distribuci elektřiny byly upraveny v souladu s Cenovým rozhodnutím Energetického regulačního úřadu č. 3/2014 ze dne 25. listopadu 2014.

Výherce listopadové ceny

Výhercem listopadové ceny – kávovaru se stal pan Stanislav Dvořák, Dolní Bojanovice.

Těšte se na další dárky od nás

Výherce říjnové ceny

Výhercem říjnové ceny – sady nožů se stala paní Alena Havlová, Litomyšl. Těšte se na další dárky od nás

Výherce zářijové ceny

Výhercem zářijové ceny – konvice se sítkem na čaj se stala paní Pavlína Kupková, Hlučín. Těšte se na další dárky od nás

Výherce srpnové ceny

Výhercem srpnové ceny – lis na citrusy se stal pan Mráz Michal, Lišov. Těšte se na další dárky od nás

Výherce červencové ceny

Výhercem červencové ceny – pánve se stal pan Čestmír Číhal, České Budějovice. Těšte se na další dárky od nás

Výherce červnové ceny

Výhercem červnové ceny – batoh se stal pan Erik Kašpar, Zlín. Těšte se na další dárky od nás

Výherce květnové ceny

Výhercem květnové ceny – filtrační konvice se stala paní Lenka Lindauerová, Karlovy Vary. Těšte se na další dárky od nás

Výherce dubnové ceny

Výhercem dubnové ceny – mixéru se stal pan Radim Zajíček, Pardubice. Těšte se na další dárky od nás

Výherce březnové ceny

Výhercem březnové ceny – sady na badminton se stal pan Rastislav Valášek, Brno. Těšte se na další dárky od nás

Výhercem únorové ceny

Výhercem únorové ceny – termosky se stala paní Kubíková Petra, Teplice. Těšte se na další dárky od nás

Od 1.1.2014 změna ceny distribuce, cena za dodávku plynu a silové elektřiny zůstává beze změny

Na základě Cenového rozhodnutí Energetického regulačního úřadu č.3/2013, č.5/2013 a č.6/2013 ze dne 28.11.2013 bychom Vás chtěli informovat, že od 1.1.2014 dochází ke změně regulovaných cen za distribuci, cena za dodávku zemního plynu a silové elektřiny od naší společnosti se nemění, nejedná se tedy o změnu ceny dle Energetického zákona.

Soutěž Tancujte se svěží energií – 18. 12. 2013 proběhlo vylosování výherců

Dne 18.12.2013 proběhlo vylosování výherců naší vánoční soutěže, do které se zapojil každý, kdo do 15.12.2013 uzavřel smlouvu na dodávku energie od naší společnosti.

Nevýhody elektronických aukcí

Dovolte nám informovat Vás o zveřejněném článku na portálu idnes.cz, který upozorňuje na skryté nevýhody elektronických aukcí.

Poskytnutí slevy všem našim zákazníkům postižených povodněmi 2013

Dovolte nám reagovat na nastalou povodňovou situaci. Rádi bychom Vám všem, kterých se tato pohroma dotkla, poskytli slevu za dodávku elektřiny nebo plynu pro období od 1.6.2013 do 31.7.2013. Po toto období bychom Vám neúčtovali měsíční poplatek za dodávku elektřiny nebo plynu. Dále by Vám u dodávky plynu byla účtována o 10Kč/MWh bez DPH nižší cena oproti aktuálnímu ceníku. U dodávky elektřiny by bylo účtováno o 50Kč/MWh bez DPH méně oproti aktuálnímu ceníku.

Změna čísla účtu

Dovolujeme si naše zákazníky upozornit, že od 1.3.2013 došlo ke změně čísla účtu společnosti ELIMON a.s.

Zákaznické centrum mimo provoz

Vážení zákazníci, dne 31.12.2012 Vám nebude naše zákaznické centrum k dispozici. Veškeré požadavky budeme řešit ode dne 2.1.2013. Děkujeme za pochopení.

Stanovisko k cenám elektřiny a plynu

V posledních několika dnech se objevila v mediích informace o tom, že někteří dodavatelé zemního plynu špatně informují o svých cenách, a mohou tak zmást spotřebitele při rozhodování, kterého dodavatele si zvolí. Mezi citovanými společnostmi byla uvedena i naše společnost, což nás velmi mrzí, a proto si dovolujeme předložit následující stanovisko.

Kodex obchodníka

Vážení zákazníci, korektní a transparentní chování našich obchodníků k zákazníkům je pro nás velice důležité, a proto je upraveno v Kodexu obchodníka. Tyto zásady jsou závazným pravidlem požadovaného chování a je vyžadováno od všech osob, které vystupují jménem společnosti a nabízejí a poskytují její služby.

Novela energetického zákona s účinností od 18. 8. 2011

Dne 18. 8. 2011 vešla v platnost Novela energetického zákona č. 211/2011, s výjimkou § 17d, který je platný od 1. 1. 2012.

Změna ceny elektřiny a plynu s účinností od 1. 1. 2011

Vážení zákazníci, v souladu se zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon), v aktuálním znění, se s účinností od 1. 1. 2011 mění cena elektřiny a plynu.

Změna VOP

S účinností od 1.11.2010 došlo ke změně všeobecných obchodních podmínek pro dodávky zemního plynu pro domácnosti a maloodběratele

Přidejte se k nám a šetřete díky naší Svěží energii.

Je to snadné. Stačí se nám jen ozvat.

Nechte nám kontakt, zavoláme vám

Nemáte čas to teď řešit? Nevíte, co si připravit? Nic se neděje. Zavoláme vám a předáme si všechny potřebné informace.

Děkujeme za odeslání formuláře.

Nezávazná cenová nabídka

Pošlete nám poslední vyúčtování a my vám zašleme nezávaznou nabídku na dodávky energií. Je to skutečně tak snadné.