Změny v distribučních sazbách od 1. dubna 2017

6. 4. 2017

Letošní duben s sebou přinesl změny u vybraných distribučních sazeb pro podnikatele (kategorie C) i domácnosti (kategorie D). Změny nejvíce pocítí podnikatelé a firmy, kteří již nebudou moct nově žádat o přiznání sazby C 35d a C 45d. Domácností se změny dotknou pouze minimálně.

Cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu zavádí od 1. dubna letošního roku nově distribuční sazbu C 46d a zároveň omezuje přiznání sazeb C 35d a C 45d. Zákazníků, kteří doposud využívali těchto sazeb, se změna nedotkne a staré sazby budou moct využívat i nadále.

Změny nastávají i v případě distribučních sazeb D 01d a C 01d, které mohou být od 1. dubna 2017 nově přiznány pouze pro odběrná nebo předávací místa, do kterých není připojena výrobna elektřiny. Stejně tak od začátku měsíce není možné do odběrných nebo předávacích míst s touto distribuční sazbou připojit novou výrobnu elektřiny.

Distribučních sazeb D 01d a C 01d se týká i další nové omezení, kdy sazby nemohou být přiznány odběratelům se jmenovitou proudovou hodnotou hlavního jističe před elektroměrem přesahující 3x63 A. Ze stejného důvodu rovněž není možné u odběrných nebo předávacích míst s těmito distribučními sazbami od 1. dubna zvýšit jmenovitou proudovou hodnotu hlavního jističe před elektroměrem nad hodnotu 3x63 A.

Více informací a podmínky pro přiznání jednotlivých distribučních sazeb je možné nalézt v cenovém rozhodnutí Energetického regulačního úřadu či ve výkladovém stanovisku k přiznávání distribučních sazeb.

ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Přidejte se k nám a šetřete díky naší Svěží energii.

Je to snadné. Stačí se nám jen ozvat.

Nechte nám kontakt, zavoláme vám

Nemáte čas to teď řešit? Nevíte, co si připravit? Nic se neděje. Zavoláme vám a předáme si všechny potřebné informace.

Děkujeme za odeslání formuláře.

Nezávazná cenová nabídka

Pošlete nám poslední vyúčtování a my vám zašleme nezávaznou nabídku na dodávky energií. Je to skutečně tak snadné.