Zastropování cen energií

19. 9. 2022

Vláda přichází s další pomocí domácnostem a maloodběratelům v současné energetické krizi. K úspornému tarifu a odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje (OZE) přidává zastropování cen elektřiny a plynu.

Schválená novela energetického zákona zavádí institut „mimořádné tržní situace“. Podle ní je možné stanovit maximální ceny elektřiny a plynu pro určité skupiny zákazníků (tzv. cenový strop).


Cenový strop bude platit od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2023 pro domácnosti, živnostníky a maloodběratele.


Maximální cena u elektřiny je stanovena na 6,05 Kč/kWh (6 050 Kč/MWh) a u plynu je stanovena na 3,025 kč/kWh (3 025 Kč/MWh). Jde o obchodní ceny za MWh včetně DPH, ke kterým se navíc připočítávají ceny regulované, tj. státem stanovené ceny za distribuci a další poplatky.


Pokud je Vaše současná cena, ať už zafixovaná nebo bez fixace, vyšší než cena zastropovaná, budou vám nastaveny nové ceny ve výši cenového stropu.


Pokud aktuálně máte nižší cenu, než je zastropovaná, tak vám tato cena platí i nadále. V případě, že by se vám cena v průběhu času zvýšila (např. po konci fixace), a byla by vyšší, než jsou stropové ceny, automaticky vám nastavíme zastropované ceny.

Přidejte se k nám a šetřete díky naší Svěží energii.

Je to snadné. Stačí se nám jen ozvat.

Nechte nám kontakt, zavoláme vám

Nemáte čas to teď řešit? Nevíte, co si připravit? Nic se neděje. Zavoláme vám a předáme si všechny potřebné informace.

Děkujeme za odeslání formuláře.

Nezávazná cenová nabídka

Pošlete nám poslední vyúčtování a my vám zašleme nezávaznou nabídku na dodávky energií. Je to skutečně tak snadné.