Pozor na energetické šmejdy! Nouzového stavu se nebojí, zneužívají ho

29. 3. 2020

Vážení zákazníci, na základě zveřejněného článku Energetického regulačního úřadu (ERÚ), bychom Vás rádi ujistili, že naše společnost v žádném případě neprovádí tyto praktiky a ctí pravidla obchodníka s elektřinou a plynem a dodržuje tak Etický kodex, který vydal Energetický regulační úřad (ERÚ). Také bychom Vás chtěli požádat, abyste byli obezřetní při domovních návštěvách či telefonátech (bohužel i po telefonu lze odsouhlasit podpis smlouvy, ze které není úniku). V případě, že si nebudete jisti, že Vás kontaktoval náš pracovník, neváhejte se na nás obrátit pro případné ověření. Společnost ELIMON a.s. neprovádí podomní prodej.

Energetický regulační úřad zaznamenal několik případů, kdy tzv. energetičtí šmejdi, zneužili současné situace a nabízeli roušky proti podpisu, ve skutečnosti šlo ale o podpis pod smlouvou o změně dodavatele. Další nabízejí po telefonu rekordně levné energie. Takové nabídky však končí spíše vysokou pokutou než kýženou úsporou.


ERÚ důrazně varuje všechny spotřebitele, aby zvláště nyní nepřistupovali na nabídky podomních a telefonických prodejců, které mají za cíl změnu dodavatele energie, ať už přímo nebo ve formě aukce.


Více o tzv. energetických šmejdech se dozvíte v Tiskové zprávě na internetových stránkách ERÚ.


ELIMON a.s., Vaše Svěží energie

Přidejte se k nám a šetřete díky naší Svěží energii.

Je to snadné. Stačí se nám jen ozvat.

Nechte nám kontakt, zavoláme vám

Nemáte čas to teď řešit? Nevíte, co si připravit? Nic se neděje. Zavoláme vám a předáme si všechny potřebné informace.

Děkujeme za odeslání formuláře.

Nezávazná cenová nabídka

Pošlete nám poslední vyúčtování a my vám zašleme nezávaznou nabídku na dodávky energií. Je to skutečně tak snadné.